Ontstaan

De stichting The Fishing Dutchmen is opgericht door Bernard Harms , Bas Kanters  en Pierre Bronsgeest. (Bas Kanters heeft per 27 september 2010 zijn functie als secretaris neergelegd, deze is inmiddels ingevuld door Toine van Ierland.)

Na afloop van een trip naar Mauritius in 2000, waar werd deelgenomen aan The Marlin World Cup, onder de naam The Fishing Dutchmen met Leo Beenhakker in de gelederen, bleef een klein bedrag over van sponsorgelden. Besloten werd om hiermee een stichting op te starten onder de naam The Fishing Dutchmen die zich met name voor kinderen met minder geluk wat betreft hun gezondheid zou inzetten en in het bijzonder voor de sportvisserij in de breedste zin van het woord.

De stichting zag op 10 december 2002 het levenslicht. Sinds die datum heeft The Fishing Dutchmen honderden kinderen geholpen en bij tientallen kinderen een droomreis ingevuld. The Fishing Dutchmen werkt samen met de Doe een Wens stichting en stichting Opkikker. Daarnaast ondersteunt the stichting diverse projecten in binnen- en buitenland.

Van links naar rechts: Pierre Bronsgeest, Mark Huizinga, Naome Effie Gona, Dick Jol, Bas Kanters

Publiciteit en bekende Nederlanders
Veel bekende Nederlanders werken mee om publiciteit te genereren en zijn daarnaast ook vaak ondersteunend lid. Benny Jolink en Pattu Sprenkler van Normaal, Fons van Westerloo, cabaretier Lebbis (Hans Sibbel), Paul Bosvelt, Dick Jol, Leo Beenhakker, Mark Huizinga, Klaas Jan Huntelaar en vele anderen.

De meeste wensen worden en werden via sportvissersmagazine Beet, Vis TV en zelfs via RTL en de AVRO in beeld gebracht. Er zijn ook projecten waarbij organisaties worden gesteund zoals een zalm- en zeeforelproject in Canada, internationale jeugdviskampen in Zweden, Denemarken etc., waarbij moeilijk opvoedbare kinderen uit Nederland vijf dagen lang, onder begeleiding van internationale VIP’s samen leren vissen en plezier maken, en het helpen van kinderen in het algemeen die iets minder geluk hebben met hun gezondheid.

The Fishing Dutchmen kan tot nu toe rekenen op een brede steun uit het bedrijfsleven, zowel uit de hengelsport als uit de buitenbranche.