Royal Fishing

Royal Fishing is een stichting die met name in Duitsland, maar ook internationaal het sportvissen promoot en met name kinderen helpt bij het sportvissen. Jaarlijks is er een internationaal samenzijn van kinderen uit elf landen in de leeftijd tot 14 jaar. Zij verblijven met hun ouders, begeleiders in een groot tentenkamp aan of in de nabijheid van het viswater. Jaarlijks, sinds 2000, maakt ook een groep uit Nederland deel uit van deze visweek, gesteund door The Fishing Dutchmen. Binnenkort een overzicht van een aantal van deze weken door Marcel Schouten.

Ook voor dit jaar staat de visweek weer op de kalender.

De Royal Fishing jeugdweek

Wat betekent dit voor de kinderen? Veel….heel veel samen met de juiste begeleiding en mensen die veel kennis hebben van de hengelsport is er al diverse malen een week georganiseerd in buitenland. Deze verzorgde jeugdweek start al met ophalen van de kinderen bij de school. Hierna volgt een mooi rit met chauffeur in degelijke volkswagen bussen naar het jeugdkamp. Hier staan de kinderen centraal en diverse beroemdheden ondersteunen dit en zijn zelf veelal aanwezig. Er wordt gevist met de begeleiding op diverse locaties bijvoorbeeld aan een forelvijver of met een kotter op zee. Na zo’n spannende dag volgt een heerlijke maaltijd die altijd in de grote feesttent is en limonade zoveel als je wilt klaar staat. Kortom een week die veel indruk maakt en toch een stukje biologie wordt geleerd.Lachende kinderen even in een andere omgeving, leuke dingen doen, vissen en even geen standaard schoolweek.

Marcel Schouten, begeleider jeugdweek

Hierbij krijgen de kinderen van de coaches de juiste technieken door en wordt alles op eenvoudige wijze aan de kinderen voorgedaan.

Hierbij zie je de vele kinderen genieten en na de vangst van een steur, forel of zeevis glunderend op de foto gaan. In dit geval een steur!

Natuurlijk even met de hele groep op de foto en vervolgens weer met z’n allen naar de grote feesttent! Een geweldige week!