Doe een wens

Marcel met een grote schubkarper, gevangen met de vaste stok met elastiek op de vijver van Pennekevolt in Belgie, tijdens de interland tegen Belgie

Een telefoontje in 1994 van de stichting Doe een wens naar Pierre Bronsgeest, hoofdredacteur van Beet Sportvissersmagazine, was eigenlijk het begin van de The Fishing Dutchmen. Het invullen van een droom van een jonge sportvisser met spierdystrofie. De droom trok zelfs nationale belangstelling van het RTL Tv-programma ‘de vijf uurshow’. Marcel van den Muyzenberg wilde een haai vangen in Ierland. In no time zette Pierre Bronsgeest, samen met Rene Flohil en Ruud Sliphorst (later mede oprichter van De Opkikker) alles in het werk om Marcel, samen met zijn vader, moeder en broer naar Ierland te vliegen. Rene Flohil, zeevisspecialist, schipper, auteur en duizendpoot vond dat wij dat wel even konden regelen. We hadden ongeveer 48 uur om Marcel, inclusief rolstoel, zijn familie, plus een camerateam voor de RTL Vijfuur show naar Ierland te krijgen, een boot regelen, verblijf, maaltijden etc. Met alle contacten van Pierre Bronsgeest werden er bergen verschoven!. Rene Flohil deed daar nog een schepje bovenop en ook het zeevissen was geregeld. Marcel en zijn familie beleefden de vakantie van hun leven en… Marcel ving zijn droomhaaien. Kathaai, ruwe haai en blauwe haai. Gelukkig was dit niet Marcels laatste droom. Door een operatie werd de spierdystrofie bij Marcel gestopt. Zijn voorliefde voor het vissen voert hij ook vandaag de dag nog uit en doet vrijwilligerswerk voor de stichting en is altijd te vinden bij de diverse visdagen voor rolstoelers. Zo ook bij de interland voor gehandicapten met Belgie, die gevist wordt op Pennekenvolt, Marcel wist hier een grote schubkarper te vangen.

In 2002 vervulde onze stichting de wens van Bas Wilde, 15 jaar oud en doodziek. Hij wilde een meerval vangen, als het mocht op de Ebro in Spanje! In korte tijd werd samen met vader, moeder en zus afgereisd naar Spanje. Pierre Bronsgeest en Karl Greve begeleidde Bas richting Ebro. Daar stond Ron Nieuwenboer al klaar met zijn boot. Na een korte rustperiode ging de oververmoeide Bas er voor. Meerval, dat was het target. Het werd een avond/nachtsessie! In het donker was het raak! Samen met zijn vader drilde Bas de vis van zijn leven. Tot op dat moment had niet eerder een vis gevangen langer dan 1 meter. Na de spannende en voor Bas inspannende dril kon hij uiteindelijk samen met Ron een 1.20 meter lange meerval voor de camera tillen.  Bas en zijn familie beleefden geweldige dagen in Spanje, korte tijd later overleed Bas.

Ron Nieuweboer tilt de meerval die Bas had gevangen voor de camera. Een droom kwam uit, een meerval van 1.20 meter, zijn grootste vis ooit!

Erik met zijn ouders en broers naar Noorwegen vissen met Kees Verkerk

Natuurlijk mocht Erik even in cockpit kijken!
De Familie Hilkhuisen Veilig geland op de luchthaven van Kristiansand, klaar voor een geweldig Noorwegenavontuur met de familie Verkerk.

Na aankomst ontving Erik, vierde van rechts, namens The Fishing Dutchmen diverse hengels. Natuurlijk direct op de foto met Kees Verkerk, vierde van links en zijn zoon Cornelis, uiterst links, waar de familie verbleef in de prachtige appartementen van Hamrseanden.
Erik wist direct aan boord bij Kees Verkerk een mooie kabeljauw te vangen, natuurlijk even trots samen met zijn moeder op de foto!
Niet alleen vissen voor Erik (vooraan), ook samen met zijn broers en Noorse vriendjes 'Body Raften'! Stoerrrrr!
Ook met de vliegenhengel wist Erik forel te vangen!