2009

Elk jaar heeft zijn eigen bijzondere mensen, ook dit jaar gaan we weer met drie bijzondere vissers naar Ierland om te vissen met een Ierse groep. Onze Belgische visvrienden gaan dit jaar niet mee.

Deze reis is gevuld met allerlei visavonturen en we beginnen eigenlijk al op de dag van aankomst met vissen op zee! We vliegen naar Cork en rijden van daaruit met een busje, dat we hebben gehuurd, naar Youghal. Daar gaan we een stukje de zee op en vissen op makreel en pollak. Helaas is de wind erg straf, de golven hoog en hebben we een zeezieke visser aan boord, dus we maken het niet te lang.

De reis vervolgt naar Limerick, ons hotel Castle Oaks, is erg mooi gelegen en de suites zijn volledig aangepast.
Als we de volgende dag gaan vissen op Lough Bridget, wat we overigens erg moeilijk konden vinden, werkt het weer niet mee. Maar toch, er wordt gevangen en we genieten er niet minder om.

’s Avonds genieten we van een Ierse avond in Bunratty Castle, het is er zo mooi en indrukwekkend dat elke omschrijving te kort zou schieten. Een afzakkertje in Dirty Nelly.

Een van de oudste kroegjes van Ierland met overal zang, dansen kan niet, de ruimte is te klein. Overal mensen met lachende, genietende gezichten.

De volgende dag vertrekken we, via een prachtige route langs de westkust van Ierland, naar het bekende Donamon Castle in Roscommon. Daar ontmoeten onze Ierse mede vissers. Dit jaar wordt er gevist in Balinasloe en een dag op de River Suck. Het water in de rivier staat de eerste dagen te hoog, de steigers waar we met de rolstoelen op moeten staan onder water.

Ook dit jaar gaat het goed met de vangst en leren we veel van elkaar. De Nederlanders worden uiteindelijk eerste, tweede en derde. Een prachtig resultaat.

Ook deze reis kende de nodige aanpassingen van iedereen. Je gaat op pad met mensen die net wat meer hulp nodig hebben. De een vraagt hulp bij lichamelijke ondersteuning en de ander heeft meer een steuntje in de rug nodig bij het herontdekken van zichzelf en zijn mogelijkheden. Het is fantastisch als je daar je steentje aan kunt bijdragen.