2008

Dit jaar wordt er een drielandenwedstrijd gevist. Er zal ook een groepje Belgische vissers afreizen naar het mooie Ierland. We ontmoeten elkaar op het vliegveld in Dublin. De stemming zit er meteen al goed in. Iedereen heeft zin in. We worden opgehaald door een oude bekende, die ons vervolgens naar het kasteel brengt, een rit van ruim drie uur. Moe maar voldaan komen we aan bij ons stekkie en ontmoeten we de Ierse club.

Wederom wordt er twee dagen op de rivier gevist en een dag getraind. Er worden mooie vissen gevangen, in alle maten en soorten. Het vissen blijkt niet gemakkelijk door de grote verschillen in diepte in de rivier. Maar toch, de sfeer is goed en iedereen vangt vis. Dat blijft toch wel het belangrijkste. Des te zuurder is het als je dan je moeilijk gevangen vis ziet verdwijnen door een gat in je net. Gauw een ander net erin en weer verder.

In de avond is er vertier in het kasteel of in het dorp, de Ieren doen er alles voor het ons naar de zin te maken en dat lukt voortreffelijk. Er wordt gezongen en gedanst en natuurlijk ook een Guinnes gedronken.

Elk land heeft een individuele winnaar, die met prachtig kristal naar huis gaat. Het was een mooie, maar gelukkig voor een gezellige en vriendschappelijke strijd.

De laatste dag is er nog tijd voor vertier in de omgeving. Er wordt gevist op snoek op een van de vele prachtige Ierse meren, ruines bezocht en terrasjes gepikt. Een mooie bonte avond volgt op het kasteel, wederom met veel live-muziek, zang en dans.

Een prachtige reis om op terug te kijken.