2007

We ontmoeten elkaar op het vliegveld. Een aantal bekende en onbekende mensen. We zijn op weg naar het prachtige Ierland waar we zullen gaan vissen met een groepje mindervalide mensen. Drie Nederlanders en drie Ieren zullen een vriendschappelijke Interland vissen op de rivier Suck.

De heenreis verloopt anders dan gepland en zal van invloed zijn op de hele reis. Onze vrouwelijke visster moet bij aankomst in Ierland naar het ziekenhuis, het Gaat niet goed met haar. Uiteindelijk blijft ze er tot het einde van de reis, en halen we ze een paar dagen later op van Schiphol.

Een visser minder dus voor het Nederlandse kamp, maar dat lossen de Ieren goed op, er speelt een andere gast mee voor Nederland. We verblijven in het prachtige kasteel van Roscommon, Donamon Castle. Volledig aangepast aan mensen die wat extra hulp, zorg en middelen nodig hebben. Het is er geweldig.

Er wordt twee dagen gevist voor de wedstrijd en natuurlijk getraind, ook bij het kasteel wordt geoefend in vliegvissen. Nederland wint de vriendschappelijke wedstrijd en gaat naar huis met voor ieder een prachtige kristallen vaas.

De laatste dag is er nog ruimte voor een uitstap, we rijden naar de Cliffs of Moher. Adembenemend! Iedereen geniet!

We hebben veel nieuwe mensen ontmoet, veel meegemaakt en veel van onszelf en anderen leren kennen. Het was een prachtige reis, mogelijk gemaakt door de inzet van heel veel mensen voor en achter de schermen.