Rolstoelers België winnen opnieuw nipt Nederland op de Sprong!

De Sprong een prachtig viswater, een echte aanwinst voor de vijvervisserij in Nederland.

De weergoden bleken de interland Nederland – België op gunstig gestemd. In de ochtend gaf de  buienradar een massief regengebied richting Noord-Limburg aan en leek het erop dat de ontmoeting tussen het Belgische WK team gehandicapten en een groep Nederlandse vissers met een handicap een natte aangelegenheid zou worden. Het bleef bij dreigende luchten in het oosten. In de middag werd de visvijver van Het Sprong in Rijkevoort zelfs overgoten in zonlicht.

Pep Karel neemt de laatste details door met Ed Willems

Ed Willems verzorgde samen met Kees van den Broek en Leon van Weerd de materialen en het voer.

Deze inmiddels vriendschappelijke 6e interland voor vissers met een lichamelijke of geestelijke beperking wordt georganiseerd door stichting The Fishing Dutchmen. Met dank aan de sponsoren Visvijver de Sprong, Verpa/Geers lokvoer, Glaudemans Hengelsport uit Tilburg en hengelsportblad Beet kan ook de zesde editie van de interland als een geslaagd evenement de boeken in.

Visvijver de Sprong bleek de perfecte locatie voor de ontmoeting tussen Nederland en België. Een gloednieuwe accommodatie, een prima visbestand en bovenal ruim 30 vissteigers die toegankelijk zijn voor rolstoelers. Tijdens de lunch konden de veertig vissers, rolstoelen incluis, en begeleiders gemakkelijk een plaatsje vinden op het ruime terras voor de kantine.

De match

Ronnie de Jonge, coach van het Belgische WK team, kon beschikken over vrijwel de gehele selectie die tijdens WK vissen met de vaste stok voor gehandicapten België vertegenwoordigen. Een goede trainingsmogelijkheid voor zijn mannen op het water van de Sprong. De Nederlandse selectie bestaat voornamelijk uit recreanten die niet zonder hulp van een begeleider kunnen. Aangevoerd door initiatiefnemer van het eerste uur Ed Willems van het Verpa/Geers team. Diezelfde Ed Willems verzorgt samen met zijn teamgenoten, Kees van den Broek en Leon van Weerd, voor de match dat alle Nederlandse deelnemers kunnen beschikken over een goede hengel, perfect uitgelode dobber, schep- en leefnet, uiteraard een uiterst geraffineerd lokvoer en diverse aassoorten.

De uitslag

Winnaar van de interland werd zoals eerder gezegd het Belgische WK team. Met zeven teamleden wisten zij een totaalgewicht van 74.9 kg bijeen te vissen. Ronny blijkt een goed geolied team te hebben geformeerd en kan met een gerust hart naar het WK. De Nederlandse gelegenheidsformatie bestaande uit tien vissers wisten in totaal 70,6 kg vis te landen. De hoogste eer op individueel niveau gaat naar Ed Willems! Ed wist in totaal 20,5 kg te landen. Ruim een kilogram meer dan zijn directe opponent Stephane, die daarmee tweede werd. De plaatsen drie tot en met vijf werden in beslag genomen door de Belgen Paul, Bram en Chris. Tweede Nederlander en op een zeer verdienstelijke zesde plaats kwam de jongste deelnemer Rodney met 9,5 kg. Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement en staat de afspraak om volgend jaar de interland opnieuw te vissen. Wellicht opnieuw op Visvijver de Sprong.

Voor het volledige verslag, kijk op: http://www.beet.nl/index.php?pageid=29&newsitemtitle=rolstoelers-belgie-winnen-nipt-van-nederland-op-de-sprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *