Vissen met Appel

Dinsdag 27 juni was het eindelijk zover. Een uitje waar een aantal cliënten van afdeling Appel al een tijdje naar uitkeken: Een middagje vissen!
Hup, met de bus naar het water van de Ruischvoorn in Tilburg-Noord waar we, met open armen, werden opgewacht door Pep en Pierre van Stichting The Fishing Dutchmen en hun vrijwilligers.
Na een korte uitleg en een lekker broodje vervolgden wij onze weg naar de steigers waar het vissen kon beginnen. Iedereen zocht een mooi plekje en met de hengels in de aanslag kon de wedstrijd ‘Wie vangt er het meeste?’ van start gaan.
Waar het bij onze (jong dementerende) cliënten nog weleens aan schort is concentratie, maar deze middag was iedereen gefixeerd op zijn/haar dobbertje. Er heerste bijna een serene rust aan het water, die hier en daar opgeleukt werd met een ‘JA, BEET!’ De ene na de andere vis werd gevangen, er werd gelachen en een glaasje fris gedronken. Een paar uurtjes en stiekem steeds meer regendruppels later was de wedstrijd ten einde en is onze Peter uitgeroepen tot Meester Visser met een vangst van maar liefst 11 vissen en 1 kreeftje. Het was tijd om in te pakken en terug te gaan naar de Hazelaar.

De glimlach op de gezichten van de cliënten, de lol die ze hebben gehad, maar ook het plezier van Pep, Pierre en de vrijwilligers bij de begeleiding van het vissen, maakte het een geweldige middag voor iedereen.

image2 image3 image4 image5 image6 IMG_20170627_143023 IMG_20170627_145021