In memoriam Bernard Harms

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 februari bereikte ons het bericht dat Bernard Harms onze vriend, vismakker, bestuurslid van de stichting The Fishing Dutchmen en auteur van Beet op 61 jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden. Bernard Harms, directeur van het bedrijf Lokoled in Alkmaar, was een duizendpoot, maar ook een bevlogen zeevisser. Hij maakte lange tijd deel uit van het Shimano zeevisteam en was met regelmaat op het strand van Egmond aan Zee te vinden, maar ook met de kleine boot op zee, vaak met tweelingbroer Harry.
Eind jaren negentig maakte Bernard zijn eerste stukjes voor Beet sportvismagazine. Bernard vormde samen met Bas Kanters en Pierre Bronsgeest de basis van stichting The Fishing Dutchmen, die in 2002 werd opgericht na een vistrip in Mauritius, waar ook Leo Beenhakker deel uitmaakte van het team dat deelnam aan de Marlin World Cup. Bernard Harms werd penningmeester, maar bleef ook vissend heel actief. De marlijn en Mauritus vormden ook het decor voor een wedstrijd met Fons van Westerloo in de gelederen. Onvergetelijk was de trip met Benny Jolink en Pattu Sprenkler van de groep Normaal naar Ierland. Zijn inzet voor de stichting en met name voor zieke kinderen en kinderen verblijvend in weeshuizen was ongekend.
Zijn recordkabeljauw, 33,92 kilo, gevangen in Noorwegen in 2003, samen met tweelingbroer Harry was een regelrechte sensatie. Afgelopen jaar was Bernard nog deelnemer aan de Penn Challenge in Mexico, waarbij ook zijn vrouw Petra aanwezig was. Ze genoten van elke minuut en er werd ook nog marlijn en zeilvis gevangen!
Bernard wij gaan je missen bij de stichting, maar ook als vriend en nog meer als vismaat.

Rust zacht,

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Pierre Bronsgeest

Namens The Fishing Dutchmen
Pep Karel
Toine van Ierland
Hein Hoogduin

Bernard is in het Verenigingsgebouw, Julianastraat 5
in Egmond aan Zee. Jullie zijn hier welkom om afscheid te nemen
op maandagavond 13 februari van 19.00 tot 20.30 uur.
Samen nemen we afscheid van Bernard op Valentijnsdag,
dinsdag 14 februari om 13.00 uur in crematorium
Waerdse Landen, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.
Na afloop is er ook gelegenheid om de familie te condoleren.